Naast het creëren van content adviseren wij ook klanten met wat ze het beste wel en niet kunnen doen op social media, en wat we altijd als advies geven? Laat ons jouw videoproductie kort knippen in 5/6 reels en plaats deze!


Kort en krachtig.

In de wereld van social media marketing is de inhoud van video’s cruciaal voor succes. Als videograaf weet ik dat de aandacht bij mensen korter is dan ooit tevoren. Daarom het is van vitaal belang om boeiende en korte video’s te maken die snel de aandacht trekken én vasthouden. Dit is waarom we altijd aan onze klanten adviseren om naast een lange video ook meerdere korte variaties te maken.

Perfect in te zetten op Instagram, Facebook en TikTok, ik vertel je er graag meer over!

Bekijk op onze instagram pagina meerdere korte reels

TIP 1: richt je op korte video’s.

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen dat Instagram Reels en Facebook zich richten op korte video-inhoud. De meeste gebruikers van deze platforms zullen niet de volledige lengte van een lange video bekijken, dus het knippen van video’s in korte clips kan ervoor zorgen dat je de aandacht van de kijker vasthoudt. Bovendien maken korte clips het gemakkelijker om de aandacht van de kijker te trekken door verschillende visuele elementen te gebruiken om interesse te wekken.


TIP 2: experimenteel vooral met variatie in je content.

Een ander voordeel van het knippen van video’s in korte clips is dat het gemakkelijker is om te experimenteren met verschillende soorten inhoud. Het gebruik van meerdere korte clips maakt het mogelijk om te variëren in inhoud, wat kan leiden tot een meer gevarieerd en interessant verhaal. Door het knippen van video’s in korte clips, kun je ook gemakkelijker experimenteren met verschillende stijlen en tonen, waardoor je jouw merk beter kunt afstemmen op de doelgroep.


TIP 3: probeer in het algoritme te komen.

Ten slotte kunnen korte clips ook beter worden aangepast aan de algoritmen van Instagram en Facebook. Deze platforms hebben algoritmen die bepalen welke inhoud wordt getoond aan gebruikers en deze algoritmen houden rekening met verschillende factoren, waaronder de duur van de video. Door het knippen van video’s in korte clips, kun je ervoor zorgen dat jouw inhoud vaker wordt getoond aan gebruikers die mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw merk.

Al met al is het knippen van video’s in korte clips een slimme strategie voor het maken van boeiende en effectieve inhoud voor Instagram, Facebook en TikTok. Het is belangrijk om te onthouden dat de aandachtsspanne van mensen kort is en dat het gebruik van meerdere korte clips kan helpen om de aandacht van de kijker vast te houden en meer gevarieerde en interessante inhoud te bieden. Bovendien zijn korte clips gemakkelijker aan te passen aan de algoritmen van Instagram en Facebook, waardoor de kans groter wordt dat jouw inhoud wordt gezien door een breed publiek.

Stel je voor dat je een nieuwe online winkel lanceert met sportkleding. Je hebt een video gemaakt om je merk en producten te introduceren en je wilt deze video gebruiken voor je social media marketingcampagne op Instagram en Facebook.

Hier zijn vijf manieren waarop je deze video kunt opknippen in korte clips voor gebruik op Instagram Reels:

  1. Introductie van de merknaam: knip de eerste paar seconden van de video waarin je de merknaam introduceert en gebruik deze als een aparte clip om het merk op een opvallende manier te presenteren.
  2. Productpresentatie: knip verschillende delen van de video waarin je verschillende producten toont en gebruik deze als individuele clips om de aandacht van het publiek te trekken voor specifieke producten.
  3. Sfeerbeelden: gebruik de delen van de video die de algehele sfeer en het gevoel van het merk weergeven en gebruik deze als clips om het publiek een idee te geven van de algemene uitstraling van het merk.
  4. Klantbeelden: knip delen van de video waarin klanten de producten gebruiken en gebruik deze als clips om een ​​sociale bewijskracht te creëren en potentiële klanten te laten zien hoe anderen de producten gebruiken.
  5. Call-to-action: knip de laatste paar seconden van de video waarin je het publiek oproept om actie te ondernemen en gebruik deze als een aparte clip om een ​​duidelijke call-to-action te bieden en het publiek aan te moedigen om naar je website te gaan en je producten te kopen.

Waarom zou je voor ons kunnen kiezen?

Duidelijke communicatie

Overzichtelijke aanlevering

Alles voor een scherpe prijs