Een vraag die ik vaak krijg wanneer klanten mee kijken op mijn monitor is: waarom ziet jouw video er zo plat en grijs uit? In deze blog ga ik je uitleggen wat S-LOG is en waarom ik hier voor kies!

Kleurcorrectie

Kleurcorrectie kan echt het verschil maken in een videoproductie en kan ervoor zorgen dat een video extra opvalt. Door middel van kleurcorrectie kunnen de kleuren en tonen van het beeldmateriaal worden aangepast om een ​​bepaalde sfeer en uitstraling te creëren die past bij het doel van de video. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven en merken die willen opvallen in een drukke markt, en dat willen we allemaal! 🙂


Bekijk hieronder de kleurmetamorfose!


WAT IS S-LOG?

Kleurcorrectie is een cruciaal onderdeel van videoproductie dat het uiterlijk en de sfeer van de uiteindelijke video kan maken of breken. Het omvat het aanpassen van kleuren, contrast en helderheid van beeldmateriaal om de algehele esthetiek en emotionele impact te verbeteren. Een populaire methode van kleurcorrectie is bekend als S-Log naar Rec 709.

S-Log is een gammacurve die vaak wordt gebruikt in Sony-camera’s om een breed dynamisch bereik van kleuren en tinten vast te leggen. Het is ontworpen om zoveel mogelijk informatie in de schaduwen en hooglichten van een afbeelding vast te leggen, wat meer flexibiliteit biedt bij kleurcorrectie in de post-productie. Zonder de juiste kleurcorrectie kan S-Log-beeldmateriaal er echter vlak en onscherp uitzien.

DEZE METHODE WERKT ZELFS VOOR NETFLIX FILMS EN/OF SERIES

Rec 709 is een standaard kleurruimte die wordt gebruikt in de meeste videotoepassingen, zoals uitzendingen op televisie en streamingdiensten zoals YouTube en Netflix. Het heeft een beperkt dynamisch bereik in vergelijking met S-Log, maar het is geoptimaliseerd voor het weergeven van video op typische consumentenschermen zoals televisies en computermonitors.

Om S-Log naar Rec 709 te gebruiken, moet een kleurist eerst een LUT (zoektafel) toepassen op het beeldmateriaal om het om te zetten van S-Log naar Rec 709. De kleurist kan vervolgens de kleuren en tinten van het beeldmateriaal aanpassen om het gewenste uiterlijk en de gewenste sfeer van de video te creëren. Dit proces vereist een getraind oog en een diepgaand begrip van kleurtheorie en videoproductietechnieken.


KLEUR PASSEND BIJ DE DOELSTELLING VAN DE VIDEO

Wij hebben ons de afgelopen jaren flink ontwikkeld op het gebied van kleurcorrectie binnen videoproducties. Denkbeeld Producties weet namelijk hoe belangrijk kleurcorrecties zijn voor het maken van een impactvolle video. Door creatieve aanpak en oog voor detail, zorgen we ervoor dat elk project op maat wordt gemaakt en voldoet aan de verwachtingen van de klant. Door kleurcorrectie kunnen we de gewenste sfeer en uitstraling creëren die past bij de doelstellingen van de video.

Snelle levering

Overzichtelijk

Scherpe prijs